Αναπλαση προσωπου

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
(ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΦΩΤΟΑΝΑΠΛΑΣΗ)

Το υπόδερμα, το οποίο βρίσκεται στις βαθύτερες στρώσεις του δέρματος, αποτελείται από ίνες κολλαγόνου, ελαστίνης και λιποκύτταρα . Με το πέρασμα του χρόνου, την μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο και τις ορμονικές μεταβολές, το δέρμα αποδιοργανώνεται χάνει την ελαστικότητα, τον τόνο του και τη στήριξη του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι δομές που υποστηρίζουν την επιδερμίδα του προσώπου να υποχωρούν. Χωρίς υποστήριγμα, οι κρόταφοι, τα ζυγωματικά και τα μάγουλα χάνουν την τόνωσή τους και το περίγραμμα του προσώπου αλλοιώνεται. Πως βοηθούν τα lasers στην ανάπλαση των ιστών του προσώπου.Το Fraxel είναι το πρωτοποριακό laser νέας τεχνολογίας το οποίο έχει εγκριθεί από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) για την ανάπλαση του δέρματος. Με τη  χρήση του  laser επιτυγχάνουμε  διόρθωση των ήπιων λεπτών ρυτίδων και γραμμών  καθώς και της χαλάρωσης του δέρματος. Κύριες ενδείξεις είναι ήπια μέτρια φωτογήρανση καθώς και περιστατικά κάθε ηλικίας που χρειάζονται  αναζωογόνηση και λάμψη. Μετά από την θεραπεία με το Fraxel oι ασθενείς επιβεβαιώνουν και επιπλέον οφέλη όπως δέρμα απαλό, λείο και σφριγηλό.Η ανάπλαση πραγματοποιείται εξαιτίας της θερμότητας που αναπτύσσεται, καθώς διεγείρονται οι ινοβλάστες και αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου, που συνεχίζεται μέχρι και ενάμισι χρόνο μετά την αγωγή, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο την όψη του δέρματος (ενδογενής κολλαγένεση).

ΠΟΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΜΕ LASER;

Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη θεραπεία. Το δέρμα ‘ξυπνάει’ και αρχίζει να παράγει κολλαγόνο, ενώ τυχόν λεκέδες αρχίζουν να εξαφανίζονται. Τα αποτελέσματα κάθε επόμενης θεραπείας εμφανίζονται όλο και πιο άμεσα. Χρειάζονται 4-5 θεραπείες κάθε δύο με τρείς εβδομάδες ώστε να ενεργοποιηθεί το 100% του δέρματος της περιοχής. Κάθε θεραπεία διαρκεί από 25 έως 60 λεπτά. Μετά το τέλος της κάθε θεραπείας το δέρμα έχει ελαφρώς ροδαλή όψη όπως μετά από ηλιοθεραπεία. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της  μη επεμβατικής  φωτοανάπλασης    είναι η άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες  καθώς δεν προκαλείται κανένας τραυματισμός στην  επιδερμίδα. Το Fraxel χρησιμοποιείται με απόλυτη επιτυχία όχι μόνο στην περιοχή του προσώπου αλλά και στον λαιμό, τα χέρια, το στήθος αλλά και σε άλλες περιοχές του σώματος, όπου παρατηρείται χαλάρωση του δέρματος.

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν παρενέργειες. Με το τέλος της συνεδρίας παρατηρείται ήπιο ερύθημα και  οίδημα τα οποία υποχωρούν μέσα σε λίγες ώρες. Η θεραπεία όμως θα πρέπει να αποφεύγεται σε ασθενείς που λαμβάνουν συστηματικά ρετινοειδή  ή η διακοπή έχει γίνει  σε χρονικό διάστημα από 6 μήνες. Επίσης σε ασθενείς που έχουν κάνει βαθύ  peeling,  επεμβατική δερμοαπόξεση σε χρονικό διάστημα μικρότερο  των 6 μηνών  καθώς   και αν υπάρχει δερματολογική πάθηση  στην περιοχή που θα γίνει η θεραπεία.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ο ασθενής θα πρέπει να αποφεύγει την έκθεσή του στον ήλιο και να χρησιμοποιεί αντιηλιακά  με υψηλό δείκτη προστασίας και αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο. Επίσης, μπορεί να χρειασθεί ειδική προετοιμασία με κρέμες και άλλα σκευάσματα, πρίν και μετά την θεραπεία.