Κυτταριτιδα-χαλαρωση

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ


Πρόκειται για αυξημένη συσσώρευση λιπιδίων και υγρών στο δέρμα και στον υποδόριο ιστό, που δίνει αυτή την εικόνα της «φλούδας πορτοκαλιού», σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος (γλουτούς, μηρούς, γόνατα κλπ), Ουσιαστικά πρόκειται για τοπική λιποδυστροφία. Πως εκδηλώνεται η κυτταρίτιδα Βρίσκεται στη φύση της γυναίκας. Εμφανίζεται στην γυναίκα από πολύ μικρή ή και βρεφική ηλικία, ενώ τη συναντάμε σε έξαρση, όταν έχουμε διαφοροποίηση των ορμονικών ισορροπιών, όπως διαταραχές κύκλου, λήψη αντισυλληπτικών φαρμάκων, εγκυμοσύνη ή εμμηνόπαυση. Επιβαρυντικοί παράγοντες είναι οι διατροφικές συνήθειες, συνήθως κακή δίαιτα ή κακή διατροφή, αλκοόλ, και κάπνισμα,   οι διαταραχές του μεταβολισμού των λιποκυττάρων, το στρες  τα προβλήματα κυκλοφορικού συστήματος, η φλεβική ή χρόνια λεμφική στάση, η παχυσαρκία καθώς και η  η έλλειψη άσκησης.
Εφαρμογή της μεσοθεραπείας Η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται από το 1958 στη Γαλλία με την έγχυση στο μεσόδερμα, δηλαδή μεταξύ μυός και επιδερμίδας μέσα στο κατώτερο χόριο και υποδόριο του κατάλληλου για κάθε πρόβλημα σκευάσματος (βιταμινούχου, λιπολυτικού ή αναπλαστικού). Θεωρείται ως η καλύτερη μέθοδος της αισθητικής ιατρικής για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, αλλά και άλλων αισθητικών προβλημάτων (δερματική χαλάρωση, ρυτίδες, τριχόπτωση, γήρανση του δέρματος, αλωπεκίες κλπ.). Εφαρμόζεται με την τεχνική των μικροενέσεων “micro-injections” ή “multi-pricking” στις πάσχουσες περιοχές χρησιμοποιώντας μικροβελόνες μεγέθους 4mm (τόσο μικρές σαν τις τρίχες από τις βλεφαρίδες) με το Mesogan (ειδική συσκευή έγχυσης) χωρίς καθόλου πόνο. Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται είναι κυρίως φυτικά σκευάσματα (εκχυλίσματα βοτάνων) που αυξάνουν τη λιπόλυση και διευκολύνουν την απελευθέρωση των λιποκυττάρων με αποτέλεσμα σύσφιξη και ανάπλαση του προβληματικού δέρματος, σε συνδυασμό με φαρμακευτικές ουσίες που έχουν λιπολυτικές, αγγειοσυσταλτικές, συσφικτικές και αποιδηματικές ιδιότητες  βελτιώνοντας τη μικροκυκλοφορία  και την αποδόμηση των λιποκυττάρων.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Η μεσοθεραπεία έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα: χορηγούμε τη θεραπευτική ουσία εκεί ακριβώς που μας ενδιαφέρει. Άρα εκ των πραγμάτων, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολύ μικρότερες ποσότητες φαρμακευτικών ουσιών σε σύγκριση με αυτές που θα χορηγούσαμε από το στόμα.Κάνοντας μια συνεδρία την εβδομάδα, αρκούν 3 εβδομάδες για μια αισθητική βελτίωση του προβλήματος και, στη συνέχεια 6 έως 10 συνεδρίες για άριστο αποτέλεσμα. Η συνεδρία διαρκεί περίπου 30 λεπτά, ενώ το αποτέλεσμα πρέπει να συντηρείται κάθε χρόνο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ασθενής να φροντίζει για τη διατήρηση του σωστού βάρους της, με άσκηση και σωστή εξατομικευμένη διατροφή, ειδάλλως η κυτταρίτιδα θα επανέλθει …
Δεν υπάρχουν αντενδείξεις ή παρενέργειες στην θεραπεία, αφού οι ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι μέταλλα, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα, σε πολύ μικρές δοσολογίες. Χτυπώντας λοιπόν το πρόβλημα «στην καρδιά του», βοηθάμε στη διάσπαση του λίπους και στην απορρόφηση των υγρών, και το δέρμα ανακτά ξανά τη φυσιολογική, λεία όψη του. Αυτό είναι το θαύμα της μεσοθεραπείας!!!