ΑΚΜΗ

 

Η ακμή, είναι ιδιαίτερα συχνή πάθηση της τριχοσμηγματογόνου μονάδας με αυξημένη  παραγωγή σμήγματος. Προσβάλει εφήβους αλλά και ενήλικες.
Τα τελευταία χρόνια η ακμή αντιμετωπίζεται με εφαρμογή Laser. Η εφαρμογή του επιτυγχάνει σημαντικότατες βελτιώσεις τόσο της ακμής όσο
και στις ουλών που δημιουργούνται από αυτή καταργώντας πολλές φορές και
τη χρήση φαρμάκων.

 

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ TO LASER ΣΤΗΝ ΑΚΜΗ

Αυτό επιτυγχάνεται καθώς η θερμή δέσμη φωτός του Laser διεισδύει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και στοχεύει τον σμηγματογόνο αδένα, με αποτέλεσμα την καταστολή της φλεγμονής των βλαβών της ακμής, την αντισηψία του δέρματος και των ενεργών βλαβών της ακμής, καθώς και την ατροφία των τριχοσμηγματογόνων πόρων ώστε να αποκτούν φυσιολογική υπόσταση.
Επίσης, ενεργοποιούνται οι φυσιολογικοί μηχανισμοί ανάπλασης που οδηγούν στην βελτίωση των ουλών και την ομαλοποίηση της χροιάς της επιδερμίδας.

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από την βαρύτητα της ακμής. Για μία ακμή μέτριου βαθμού, χρειάζονται περίπου τέσσερις συνεδρίες, σε απόσταση ενός μήνα μεταξύ τους. Δεν συνιστάται όμως η έναρξη της κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Βελτίωση της ακμής και της λιπαρότητας φαίνεται από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες. Η θεραπεία χρησιμοποιείται και για την αντιμετώπιση παλαιών και νέων ουλών από ακμή με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα και με προοδευτική βελτίωση αυτών των βλαβών ακόμα και 6 μήνες μετά το τέλος της θεραπείας.Κατά τη διάρκεια της θεραπείας με λέιζερ για ακμή δεν απαιτείται χρήση άλλης φαρμακευτικής αγωγής. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και συνδυαστικά με τέτοιες θεραπείες εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο. Μετά τη θεραπεία εμφανίζεται ερύθημα το οποίο σταδιακά υποχωρεί. Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι μόνιμα.