ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η μεσοθεραπεία είναι μία σύγχρονη μέθοδος κατά την οποία διοχετεύουμε μικρές ποσότητες φαρμακευτικών και ομοιοπαθητικών ουσιών όπως βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, κι ένζυμα σ’ένα ορισμένο σημείο του σώματος. Αυτό γίνεται με ανώδυνες μικρο-ενέσεις στο χόριο, το μεσαίο στρώμα του δέρματος (εξου και μεσοθεραπεία), με σκοπό τη θεραπεία παθήσεων ή την ανανέωση του δέρματος.

Πραγματοποιείται στο ιατρείο και διαρκεί περίπου 15-30 λεπτά. Θεωρείται η καλύτερη μέθοδος για την πρόληψη και αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος, της δερματικής χαλάρωσης και των ρυτίδων του προσώπου αλλά και άλλων αισθητικών προβλημάτων (κυτταρίτιδα, τριχόπτωση, αλωπεκίες κλπ.) Υπάρχουν διάφορα πρωτόκολλα θεραπείας για την αντιμετώπιση των παραπάνω καταστάσεων.

 

H ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Εγχύονται ουσίες όπως  υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη C, βιταμίνη B, διάφορες αντιοξειδωτικές ουσίες κ.α. Χρησιμοποιούμε  πολύ λεπτές βελόνες  και αφού προηγουμένως εφαρμόσουμε ειδική αναισθητική κρέμα ή πάγο. Οι ενέσεις γίνονται πολύ κοντά η μία στην άλλη σε απόσταση περίπου ενός εκατοστού και σε πολύ μικρές ποσότητες.
Τα αποτελέσματα είναι άμεσα.

Η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται:
–  Στην ανανέωση του δέρματος.
–  Στη θεραπεία κυτταρίτιδας.
– Στην ελάττωση του τοπικού λίπους.
Για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα χρειάζεται να επαναλαμβάνεται μία ή δύο φορές το χρόνο.

 

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Ο πόνος είναι ελάχιστος (σαν τσίμπημα κουνουπιού). Η μόνη ανεπιθύμητη ενέργεια είναι εκχυμώσεις (μελανιές) σε κάποια τσιμπήματα της βελόνας. Αυτά υποχωρούν σε μία εβδομάδα.
Δεν χρειάζεται παραμονή στο σπίτι. Οι δραστηριότητες μπορούν να συνεχιστούν κανονικά αμέσως μετά την θεραπεία.
Συστήνεται η αποφυγή πολύ ζεστού ντους τις επόμενες 8 ώρες μετά τη θεραπεία.
Αντένδειξη αποτελούν καταστάσεις όπως:
– εγκυμοσύνη
– ινσουλινοεξαρτώμενος διαβήτης
– ιστορικό εγκεφαλικού επεισοδίου
– ιστορικό πρόσφατου καρκίνου
– ιστορικό θρόμβωσης
– ασθενείς με βαριά καρδιοπάθεια